Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Започна свободната продажба на карти за почивка

[post-views]
Започна свободната продажба на карти за почивка

karti-opashkaОт вчера стартира свободната продажба на карти за почивка в базите на Министерство на отбраната за Лято 2016. Пред военния хотел „Шипка“ в София от 9 сутринта над стотина военнослужещи и цивилни служители на ведомството чакаха своя ред по предварително подготвени от самите тях списъци, за да се осигури максимална прозрачност на продажбата. Нямаше непредвидени инциденти, представители на Военна полиция осигуряваха нормалния процес на работата, за комфорта на чакащите бяха осигурени безплатни кафе и освежителни напитки и свободен паркинг.
„Два пъти в годината МО осигурява карти за почивка на военослужещите в своите бази“, обясни Иван Кожухаров, директор на Дирекция „Почивно дело“ в Изпълнителна агенция „Военни клубове и ВПД“. Той уточни, че от 8-те хиляди карти за този сезон, около една трета вече са платени. Най-желаните летни дестинации са куротът „Св. св. Константин и Елена“ край Варна и хотелът на Созопол. Следват Несебър, Сарафово и къмпинг „Чайка“. Струпването от желаещи да летуват в базите на министерството се получава не само заради интереса към определени дестинации, а и от желанието за предпочитан период за почивката, каза още Кожухаров. Поради тази причина от 2016 година функционират и две изнесени приемни – в Пловдив и Велико Търново.
„От една страна, материалната база действително изисква доста финанси, за да бъде поддържана на нивото, на което би следвало да поддържаме услугата и на нивото, на което на нас ни се иска, от друга страна, човешкият фактор и хората, които работят по места и дават и всичко от себе си по време на сезон, даже и повече, отколкото влиза в служебните им задължения“, категоричен бе директорът на ведомствената дирекция.
„Отделените средства не са достатъчни, стараем се да правим ежегодно реиновиране и ремонтни дейности в рамките на нашите възможности, и най-вече с наши усилия. Има още какво да се желае, тъй като материалната база е доста голяма, разполагаме с 14 хотела и 15 ресторанта, басейни, спа-центрове и т. н., като една част от обектите са целогодишни, а други са сезонни. Към военните клубове в страната функционират и леглови бази за командировани служители“, 35% от цените на картите за почивка се заплащат от ползвателите, а 65% процента се поемат от МО, което ги прави доста конкурентни на туристическия пазар.
Дирекция „ВПД“ предлага освен родните дестинации, две дестинации в Испания, две дестинации във Франция – Париж и замъците около Париж, две почивки в Гърция, едната, от които е с круиз, почивка в белгийска база на о. Крит. Други дестинации са Чехия, Унгария, Полша, като за пръв път тази година се въвежда дестинацията Германия и втората почивка в Париж, като основна цел на служителите е да се разширяват предлаганите възможности. Предлагат се и два детски лагера – в Чехия и във Френските Алпи. Тази година ще се проведат и три лагера – базата в Сарафово с осигурен безплатен транспорт, като първите две смени са за ученици и средношколци, а третата – за деца на загинали военослужещи при изпълнение на служебния си дълг.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Светлозар Стоянов

Най-ново

Единична публикация

Избрани