Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бригаден генерал Груди Ангелов: Назначени са 18 нови лейтенанти

[post-views]
Бригаден генерал Груди Ангелов: Назначени са 18  нови лейтенанти

dsc06213– Господин бригаден генерал, измина почти година, откакто сте командир на 61-ва Стрямска бригада. Какъв беше този период за формированието и за вас?
– Периодът беше изпълнен с доста събития. Предизвикателството наистина е голямо –  да бъда командир на най-голямото съединение в Българската армия. Започнах в един труден период, когато хората се нуждаеха от вяра и сплотеност. Благодарен съм на моите заместници, които ми оказват пълно съдействие – заместник-командирът на бригадата полковник Пламен Йорданов, началник-щабът полковник Деян Дешков и на заместник-командира по логистичното осигуряване полковник Костадин Добрев. Целят личен състав на бригадата работи неуморно, с голямо напрежение на силите, за да изпълни поставените задачи. Експериментираме и нов модел за подготовка.

– Как водите подготовката и изпълнявате задачи с намален личен състав и ограничени материални ресурси?
– Тази е целта на новия модел. Примерно, да осигурим време, в което формированията да се съберат на 100 процента по списък. А това дава възможност, колкото и да не се комплектувани батальоните и ротите, те да тренират заедно и да се сглобят. Така можем да подготвим хората и по новите задачи за оказване на съдействие по охрана на държавната граница и противодействие на тероризма.

– Колко нови лейтенанти пристигнаха в бригадата?
– Назначени са 18 лейтенанти, випускници на НВУ „Васил Левски“ от тази година. С тях бе проведен сбор за уеднаквяване на методите за провеждане на занятията. Мисля, че те ще получат своята реализация.

– Какви са пожеланията ви към военнослужещите и цивилните служители по повод 2 октомври – празника на бригадата?
– Пожелавам им крепко здраве и нови успехи. Но искам да не подминем и нашите семейства, които ни подкрепят. Нашите деца също носят несгодите на службата, те са ощетени, защото сменят гарнизони, училища, приятели. Пожелавам им да бъдат щастливи.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани