Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Връх на напрежението във Венецуела – опозицията организира нов мащабен протест

[post-views]
Протестите във Венецуела – нови блокади по улиците на Каракас

venecuelaНапрежението във Венецуела достигна нова връхна точка. След денонощия на ожесточени сблъсъци между протестиращите и силите на националната гвардия, опозицията организира нов мащабен протест в столицата Каракас.
Последните прояви на насилие в Сан Кристобал, щата Тачира и заплахите, че хиляди демонстранти ще бъдат изправени пред военен трибунал, принудиха опозицията да вземе по-сериозни мерки.
Според местни медии част от протестиращите са готови да обстрелват силите за сигурност с т.нар. фекални бомби. По повод използването на тази нова тактика в редиците на опозицията възникнаха остри противоречия.
Последната вълна на недоволство беше отприщена от намерението на президента Николас Мадуро да промени конституцията. Междувременно в столицата Каракас, хиляди чависти излязоха на митинг в подкрепа на държавния глава и неговия проект.
Масовите протести във Венецуела продължават вече шеста седмица. За този период на сблъсъци между опозиционери и поддръжници на властта загинаха 37 души, а стотици други бяха ранени и арестувани.

Най-ново

Единична публикация

Избрани