Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Направи си сам… финландска амфибия Patria

[post-views]
Направи си сам… финландска амфибия Patria

8-patriaФинландската бронирана модулна машина Patria бе представена в Казанлък на военния полигон „Тюлбето” и язовир „Копринка” на 28–29 юни. Бяха извършени демонстрации по стрелба по бронирани и подвижни цели, демонстрирани бяха възможностите й за преодоляване на сухопътни препятствия и амфибийните й способности в реални условия.
Patria бе оборудвана с куполно оръдие МСТ-30 Kronsberg и 7,62 мм картечница. Финландската машина за пехотата е изцяло съвместима със стандартите на НАТО и се изработва по индивидуална поръчка за всеки клиент.
„Ние предлагаме промишлено участие и производство в България”, заяви на презентацията Марку Койвисто, вицепрезиденд на компанията Patria Land, който отговаря за големи клиенти. „Българската отбранителна индустрия ще получи високотехнологичен трансфер, възможност за местно производство, директни инвестиции за модернизация на производствената структура. Всичко това ще доведе до стотици нови работни места, директно и индиректно във веригите на доставчиците”, допълни още той.
Patria е извършила технологични трансфери за военното производство на Полша, Словения, Хърватия и ЮАР.
„Бронирана модулна машина Patria е идеалната амфибия”, посочи вицепрезидентът Койвисто след успешните демонстрации. Продуктите от серията БММ Patria съчетават висок капацитет по отношение на полезен товар с най-съвременна технология. Тези характеристики предоставят възможност едновременно да се съчетаят високо ниво на защита на тежка бойна техника, без да се компрометира подвижността на машината.
На представянето присъстваха офицери от Министерството на отбраната, представители на правителството, депутати, партньорски фирми във военното производство и журналисти.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Светлозар Стоянов

Най-ново

Единична публикация

Избрани