Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Вдигат премията в „Борисовата градина“

[post-views]
Вдигат премията в „Борисовата градина“

768x432В последния ден от миналата седмица ЦСКА – София, сътвори втора поред издънка и започна поетапно да отстъпва титлата отново на „Лудогорец”. След като преди почивката за мачовете на националните отбори „червените” направиха реми във Велико Търново, без да убеждават, че са по-добри от „Етър”, те допуснаха голям провал и в поредния кръг. Защото ЦСКА – София, не успя да победи „Пирин” и срещата от 12-ия кръг на Първа лига, която се игра на „Армията”, завърши 0:0. Като цяло „червените” създадоха 4–5 положения, от които можеха да вкарат поне един гол, но със сигурност представянето на тима не отговаряше на шампионските амбиции, изразени преди началото на сезона. След мача ръководството на клуба проведе спешна среща, ала крайните решения бяха отложени за по-късна дата.

Преди мача с „Пирин” ръководителите на ЦСКА – София, имаха намерение да предложат на футболистите пакет от премии, които да ги стимулират в определени етапи от първенството по-сериозно съобразно силата на противниците. Разбира се, мачът с „Левски” тази събота е ключов и той ще е оценен много по-високо в скалата с допълнителните премии на „червените”. Футболистите  ще получат при победа най-високата си премия от времето, в което Гриша Ганчев е начело на клуба от Борисовата градина. Сумата е с четири цифри в евро.

Нито лев обаче няма да има за точката с „Пирин”, а при издънка от „сините” ситуацията с бонусите съвсем ще стане негативна.

БА научи, че специално за мача с „Левски” тарторите на отбора са настоявали пред ръководството премиите да имат много сериозно изражение. Най-вече заради чуждестранните играчи.  В ЦСКА – София, Стамен Белчев започна да повтаря модела на „Лудогорец”, залагайки на все повече чужденци. В срещата с „Пирин” цели осем чужденци бяха в стартовия състав, поне седем със сигурност ще бъдат и срещу „Левски” тази седмица. Наемниците обаче няма как да бъдат вдигнати на максимална нога, ако не са материално стимулирани. За тях този мач с „Левски” е поредният и нищо повече. Подобен проблем има в повечето отбори с чужденци, а в „Лудогорец” ненормално високите заплати за България карат иностранците просто да си вършат работата във всяка среща. Там обаче има проблем с мотивацията.EMO_1653

Иначе преди дербито в събота за повече пари се говори и в „Левски”. За „сините” обаче е от изключителна важност те да не загубят този мач и така да останат в играта за призовите места. Делио Роси вече наложи италиански стил да печели мачове с половин положение, ала на всички е ясно, че това точно срещу този прекалено надъхан червен отбор няма да е достатъчено. Очаква се Роси да търси изненада, като остави Обертан в нетипична за него по-задна позиция. „Левски” обаче става все по-непробиваем в отбрана и това със сигурност ще създава много проблеми на всички негови противници.

За мача в събота пък МВР ще направи специална организация на движението в центъра на столицата, тъй като за пореден път агитките ще блокират ключови софийски булеварди.

Най-ново

Единична публикация

Избрани