Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

US бойци стреляха с „Макаров” и „Калашников”

[post-views]
US бойци стреляха с  „Макаров” и „Калашников”

SV-instruktori-USA_-_SlivenInstructor Development course възхитени от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен
Валерия Тодорова

Четирима военнослужещи от армията на САЩ посетиха Център за подготовка на специалисти (ЦПС) в Сливен от 15 до 27 юли 2018 г. за провеждане на мероприятие Instructor Development course от партньорската програма за сътрудничество с националната гвардия на Тенеси.
Курсът е поредна част от програмата за обучение на сержанти от Сухопътните войски. Военнослужещите са от 117th REGIMENT (RTI)  и са инструктори, които обучават военнослужещи. Целта на посещението на четиримата военнослужещи от армията на САЩ е запознаване със способите за обучение и методите за прилагане на обучителните програми при професионалното развитие на сержантския състав, а също и да бъдат полезни със своя опит. В Сливен те бяха посрещнати от главния сержант на ЦПС старшина Станимир Василев. 
Американските военнослужещи посетиха учебните зали и разговаряха за методите на преподаване. Те заявиха, че тренажорът (танк Т-72) е изключително удобен и полезен начин за обучение на танкисти и че това е нещо, което те биха заимствали като образец в своята бъдеща работа. Имаха възможност да видят как се провежда обучението на командири и мерачи на танк Т-72 в тренажорни условия и как се работи с автомат за зареждане на танково оръдие пак в тренажорната зала. Запознаха се с техника и въоръжение, включително и с танк Т-72.  Проведоха стрелби на Огневи комплекс „Батмиш” с пистолет „Макаров”, автомат „Калашников” и картечница ПК и по техните думи това е било едно от поредните силни изживявания, които са имали тук.
Главен сержант Данта Джеймс посочва: „Аз съм от 27 г. в армията, като 12 от тях съм инструктор. Възхищение е думата, с която мога да изразя впечатлението си от България и Сливен. Възхищение от гостоприемството и професионализма на българските ни колеги.”
Сержант I клас Уинтън Дилън, който  от 39 г. е в армията, като 21 от тях е инструктор, споделя: „Искам да благодаря на колегите от Сливен за тяхното гостоприемство. Всички ние сме изключително благодарни, че  присъствахме на тържественото честване на площад „Хаджи Димитър”. 
Щаб сержант Брет Родифър е със 17 г. служба в армията на САЩ, като последните 8 от тях е инструктор. „Радвам се, че успях да споделя опит и да видя способностите на хората тук”, категоричен е SSG Brett Rodefer.
Щаб сержант Робърт Ели от 33 г. служи в армията на САЩ и 14 от тях е инструктор. „Винаги съм отворен към възможността да се срещам с колеги от партньорски армии и да работим заедно.” 
 

Най-ново

Единична публикация

Избрани