Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Eталон за логистиката

[post-views]
Eталон за логистиката

110 polk110-и полк отбеляза 18 години от създаването си110 polk

В резултат на реформите в Българската армия на 1 октомври  2000 г. в Пловдив бе създадено логистично формирование от състава на Сухопътните войски под наименованието 110-а бригада за материално-техническо осигуряване. Тя бе наследник на 2-ра ремонтно-възстановителна база и на тиловите складове на КСВ. През годините формированието претърпя организационни промени. До 1 юни 2008 г. се водеше като бригада, а след тази дата бе трансформирано в 110-и мобилен полк за логистична поддръжка на Сухопътните войски. От 1 юли 2013 г. наименованието му е 110-и логистичен полк.
Изпълнени сме с ентусиазъм и старание да бъдем най-добри в нашата работа и да се утвърдим като формирование, което допринася в значителна степен на потенциала и възможностите на Сухопътните войски. Полкът винаги е разполагал с високо квалифицирани, знаещи и можещи специалисти по ремонта на въоръжението, автомобилната, бронетанковата, инженерната и радиолокационната техника, в областта на осигуряването, съхранението, транспорта, комунално-битовото осигуряване и в други дейности. Това заяви в словото си на празника командирът на 110-и логистичен полк полковник Иван Маламов. На тази длъжност той е от 31 август 2017 г., но е в логистичното формирование от 2001 г.
Ivan malamov-110 polkПолковник Маламов изказа своята увереност, че личният състав ще продължи да защитава с чест и достойнство наложените традиции, 110предавани от поколение на поколение и които са устоявали въпреки превратностите на времето. И допълни, че за да не бъдат забравени тези традиции, логистиците трябва да работят за тяхното изучаване, преоценяване, преосмисляне и обогатяване съобразно новите условия и по-високите изисквания, поставяни от страна на ръководните структури от Българската армия и от съюзниците от НАТО.
Командирът на 110-и полк благодари на предишните командири, на всички офицери, сержанти, войници и цивилни служители, които са били във формированието, за проявените от тях старание и упоритост за неговото утвърждаване. Тяхната цел, както и на тези, които сега служат, е полкът да бъде еталон на логистиката.
Военнослужещи и цивилни служители бяха наградени със заповеди на командира на Сухопътните войски и командира на 110-и полк. Прочетени бяха и заповеди за повишаване в звание и длъжност на офицери, сержанти и войници. Открито бе обновеното футболно игрище, чиято тревна настилка може да конкурира тази по българските стадиони. 
На празника бяха заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Стоян Стоянов, командири на военни формирования, ветерани от логистиката.

Командирите
Полковник Владимир Милев     1.10.2000 – 31.08. 2005 г.
110
Полковник Костадин Сталев     1.09.2005 –30.05. 2008 г.
Полковник Иван Неделчев        1.06. 2008–10.08. 2010 г.
Полковник Радослав Янев        11.08. 2010–30.08.2017 г.
Полковник Иван Маламов          от 31.08. 2017 г.

„…Използвам хубавия повод, за да изразя признателността и уважението си към всички вас, които влагате това, на което сте способни, за изпълнение на стоящите задачи.
Ценя заслугите и приноса на логистичното формирование за гарантиране на отбранителния потенциал на Сухопътните войски, за поддържането, обслужването и съхранението на техниката и въоръжението, за материалното осигуряване на ученията, на батальонните бойни групи и на военните ни контингенти зад граница, за окомплектоването на модулите, оказващи помощ на населението при бедствия и кризи. Убеден съм, че и вбъдеще ще служите и работите с чувство на отговорност и с увереност в значимостта на вашите усилия…” 

Из поздравителния адрес на началника 
на отбраната генерал Андрей Боцев


„…През всичките тези години личният състав на полка се справя професионално и с успех със своите нелеки ежедневни задължения. Благодарение на неуморния труд, високата дисциплинираност и организираност на всички вас, формированието се утвърди като важно звено от състава на Сухопътните войски.
В този прекрасен ден бих искал да изразя своето уважение към професионализма и всеотдайността, с които целият личен състав изпълнява поставените задачи.
Убеден съм, че и занапред ще продължавате с чест и достойнство все така успешно и със същата всеотдайност да защитавате авторитета на Сухопътните войски и Българската армия…”
Из поздравителния адрес на командира 
на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани