Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

По 300 лв. месечно за деца на загинали военнослужещи

[post-views]
По 300 лв. месечно за деца на загинали военнослужещи

DSC09379 (1)От 250 на 300 лв. се увеличават средствата, които месечно ще се предоставят на всяко от 35-те деца на военнослужещите и цивилните служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг. Това стана ясно по време на срещата на министъра на отбраната Красимир Каракачанов с младите хора в Централния военен клуб в столицата. В непринудения разговор с момчетата и момичетата участваха също началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, заместник-командващият на Съвместното командване на силите генерал-майор Иван Лалов, командирите на Сухопътните войски и на Военновъздушните сили генерал-майор Михаил Попов и генерал-майор Цанко Стойков и директорът на дирекция „Социална политика” Иво Антонов.
Ангажиментът ни да подпомагаме децата на Българската армия е неотменим, той е израз на нашата признателност към семействата, понесли такава тежка загуба, заяви министър Каракачанов. Стараем се да подкрепяме вашето развитие, за нас ще е чест и гордост, ако някои от вас намерят път за реализация в Българската армия, обърна се към младите хора генерал Боцев.
Едно от момичетата, което вече е талантлива художничка, след като е завършила специалност „Пластични изкуства” в Нов български университет – Веселина Гекова, подари свои произведения малки пластики, символизиращи София, на министър Каракачанов и генерал Боцев. Такива статуетки тя е изработила и за участниците в Европейската конференция на Международния съвет за военен спорт (CISM), на която София беше домакин през 2018 г. Веселина е завършила и магистратура „Изкуството от стъкло в дизайна и архитектурата”, а наскоро е участвала в реставрацията на храм-паметник „Александър Невски”, където с колегите й са поставяли изящни нови витражи.
Отделно от месечната сума, която ще стане 300 лв., отпускаме на децата и великденска помощ, а министърът на отбраната осигурява коледна помощ, каза за в. „Българска армия” управителят на фондация „Деца на Българската армия” Игнат Игнатов.
Всяка година организираме благотворителни инициативи за децата на територията на цялата страна. Тази година акцентът беше върху Пловдивския гарнизон. Направихме много голямо благотворително събитие в най-красивата зала в Пловдив. Гордеем се със сумите, които събираме”, каза председателят на Сдружението на жените военнослужещи полковник Невяна Митева. По думите й сдружението подкрепя децата и след като навършат 26-годишна възраст, ако продължават образованието си. Подпомагаме децата и с идеи, за да се чувстват близо до нас, така, както ние ги чувстваме близки, допълни тя. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани