Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Два часа овации за празника на НАТФИЗ

[post-views]
Два часа овации за празника на НАТФИЗ

DSC_8643В началото на седмицата в Народен театър „Иван Вазов“ се състоя празничният концерт „70 години НАТФИЗ“, посветен на знаменателен юбилей, който бележи Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“. В салона присъстваха високопоставени гости, партньори и възпитаници на Академията от цялата страна. От всички български държавни институции бяха получени поздравления,а също и от международни театрални и кино фестивали, от университети и академии по изкуствата от петте континента.
Концертът събра пет поколения български творци. Част от тях с доказани заслуги за националната култура, други с отвоювано на световните подиуми име и трети, на които всичко това предстои. През двата часа не стихнаха овациите на публиката. Студенти, артисти, преподаватели успяха да свържат в настоящето миналото и бъдещето на НАТФИЗ, а изпълненията на сцената дадоха известен фокус върху пародията на българските общественици.
Ректорът проф. д-р Станислав Семерджиев изказа благодарност към всички обвързали съдбите си с НАТФИЗ. Концертната програма бе подготвена от професорите Светослав Овчаров и Пламен Марков заедно с доц. д-р Мира Каланова.
Преподаватели, бивши възпитаници и настоящи студенти празнуваха до малките часове на следващия ден, когато ежедневието безшумно наложи своята неумолима кауза – да се отстояват стандартите и художествените ценности, да формира критичност в своите възпитаници, а чрез тях и за всички в публиката, даже и тези, които търсят само забавление в театралното зрелище.
Фото Теодора Тодорова 
(абсолвент в специалност „Фотография“, НАТФИЗ)
 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Лъчезар Лозанов

Най-ново

Единична публикация

Избрани