Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов на „Бъди войник“ в Попово заедно с 34-ия поход „По стъпките на четата на Таньо войвода“

[post-views]
Kрасимир Kаракачанов: Не мога да се поддам на натиск за избора на нов боен самолет

popovoМинистърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на извънредното събитие на националната кампания „Бъди войник“, което ще се състои на 1 юни 2019 г., събота, в град Попово на площад „Александър Стамболийски“ от 16.00 ч. По същото време там ще бъдат участниците в 34-ия поход „По стъпките на четата на Таньо войвода“, които ще проведат преглед на маршовата песен. Походът е военно-патриотично мероприятие, подкрепено от Министерството на отбраната, чието тазгодишно издание се провежда под патронажа на президента Румен Радев и вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. 

В рамките на националната кампания за популяризиране на военната професия в Попово ще се проведе статичен показ на образци оръжие и екипировка на Сухопътните войски, водолазно оборудване и екипировка на Военноморските сили и Силите за специални операции. На него ще могат да се видят автомат „Калашников“, картечница, пистолет „Макаров“ , РПГ, снайперска пушка, както и средства за лична балистична защита. С информационни щандове за военната професия ще бъдат представени още Военновъздушните сили, Националната гвардейска част и Служба „Военна полиция“. Военно окръжие – Търговище ще информира за възможностите, които дават доброволният резерв, началната и специална военна подготовка, както и за текущите конкурси във Въоръжените сили. 

От 19.00 часа на площада ще започне концерт на Гвардейския представителен духов оркестър и Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. Със свои изпълнения гражданите и гостите на Попово ще зарадват формация „Армейска песен“, изпълнителите Соня Иванова, Надя Казакова, фолклорна формация „Ладена“, танцова формация „Алгара“ и др.

Гостуването на кампанията „Бъди войник“ в Попово беше инициирано от министъра на отбраната Красимир Каракачанов по време на събитието в Русе по-рано този месец. То е обвързано и с Международния ден на детето 1 юни (когато по традиция всяка година Българската армия провежда редица мероприятия в цялата страна за децата) и с Деня на Ботев и загиналите за свободата – 2 юни.

Най-ново

Единична публикация

Избрани