Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Елена Алексиева с поредна награда за „Свети вълк”

[post-views]
Елена Алексиева с поредна награда за „Свети вълк”

1_2_Svetlozar_IGOV„Немногото писатели правят литературата, а достатъчното добри писатели.” С тези думи големият български литературен историк, критик, поет, писател и преводач проф. д.ф.н. Светлозар Игов прие наградата за цялостен принос за 2019 г. на Литературен клуб „Перото”. 
Наградата „Перото” в категория „Детска литература” получиха Марин Трошанов и Петър Станимиров и книгата „Роботът Чапек на планетата с трите слънца. Книга първа. Роботски приключения” („Кибеа”). За поезия отличие взе Цочо Бояджиев за „Книга на разкаянията и утешенията” („Жанет 45”). За чудесния си превод от български на датски език на „И други истории” и „И всичко стана луна” от Георги Господинов за превод беше отличена Хелле Далгор. „Глиненият цар” („Развитие”) на Добромир Байчев победи в категорията „Дебют”.1_Elena_Alexieva А Елена Алексиева заслужено грабна наградата в категория „Проза” за романа си „Свети вълк” („Факел Експрес”). Тази книга на писателката току-що получи и награда за проза от „Портал Култура”. 
Статуетките за наградените са дело на скулптора проф. Емил Попов. „Книгите винаги са били част от нашия живот и се радвам, че НДК е един от двигателите на книжните процеси”, каза председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков, който благодари на всички пишещи и четящи хора.


 

Най-ново

Единична публикация

Избрани