Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нови наводнения в Италия – Венеция за трети път под вода

[post-views]
Извънредно положение в Италия – рекордно наводнение във Венеция

italyВластите във Флоренция и Пиза обявиха, че са готови да обявят тревога, ако водите на реката Арно продължат да се покачват. Заради поройните дъждове Венеция беше наводнена три пъти за по-малко от седмица.

Италианското правителство мобилизира армията, която започна да издига изкуствени диги по-течението на река Арно, която много скоро може да прелее и да засегне другите две перли в короната на италианския туризъм Флоренция и Пиза.

От италианската брегова охрана издадоха предупреждение към хората, да избягват да седя близо до бреговете на река от опасност за внезапно придошли води.

Южните региони Болоня и Модена са най-засегнати от лошото време. Много ключови мостове бяха затворени, а повече от влаковете също не работят. Стотици бяха евакуирани, а над 10 хиляди  домакинства са без ток.

Най-тежка остава ситуацията във Венеция. Градът беше наводнен за трети път в рамките на седмица, като според кметът му Луиджи Бруняро природното бедствие нанесло щети за близо 1 милиард евро и призова правителството и всички хора да се включат в инициативата му за събиране на средства за възстановяването на световно известния със своите канали град.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани