Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Най-черният сценарий се сбъдва в Чили – откриха отломки от изчезналия в понеделник самолет

[post-views]
Най-черният сценарий се сбъдва в Чили – откриха отломки от изчезналия в понеделник самолет

samolet_ChiliНай-черният сценарий се сбъдва в Чили. Открити са човешки останки, както и отломки от изчезналия в понеделник самолет, потвърдиха Военновъздушните сили на страната. Машината Херкулес C-130 пътуваше към Антарктида с 38 души на борда, когато изгуби връзка с наземното командване.

Бразилски кораб, част от издирвателната мисия, е открил отломки от единия колесник, както и част от шасито на военния самолет. По-късно в същия район, на 30 км. от последното известно местоположение, са намерени и човешки останки, заяви генерал Едуардо Москейра, който ръководи операцията.

Генерал Фернандо Москейра – ръководител на операцията по издирване:

„В морето са намерени отломки, на около 30 км. от позицията, на която е осъществен последният контакт със самолета. Предполагаме, че става дума за части от резервоара за гориво на Херкулес C-130.“

Откритието е направено в известния проток Дрейк, който отделя континентите Южна Америка и Антарктида и се смята за най-опасното море в света.

Контраадмирал Роналд Бааш – командир на ВМС на Чили:

„На дълбочината, за която говорим е невъзможно да има оцелели. На практика не можем да изпратим и водолази.“

Припомняме, че самолетът трябваше да откара в чилийската антарктическа база персонал и провизии, но изчезна преди да достигне местоназначението си. На борда имаше 35 военнослужещи и трима цивилни. Техни близки се събраха в пристанищния град Пунта Аренас, за да следят отблизо разследването на причините за трагедията.

Най-ново

Единична публикация

Избрани