Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

23-ма са изследвани за коронавирус, всички са отрицателни

[post-views]
Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 25

koronavirusПробите на 23-ма души, завърнали се от Азия, са изследвани за коронавирус в Националната референта лаборатория по грип и остри вирусни инфекции от началото на годината досега. Всички те са отрицателни.  Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев по време на изслушване в Народното събрание.
По думите му българските власти са взели всички необходими мерки за неразпространение на коронавируса у нас. Изслушването на министър Ананиев бе поискано по повод на случая в Стара Загора, при който украински гражданин бе хоспитализиран в инфекциозната болница в града. Министърът информира, че резултатът му от изследването за коронавирус е отрицателен, а във вторник вече е завършил и срокът на 14-дневната карантина.
Той обясни, че с негова заповед веднага след обявяването на епидемията от властите в Китай е сформирана междуведомствена оперативна работна група с представители на всички компетентни институции и организации. Той припомни, че на сайта на Министерството на здравеопазването са публикувани подробни помощни материали както за гражданите, така и за медицинските специалисти. Отворена е и информационна телефонна линия.                  

Най-ново

Единична публикация

Избрани