Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Новите случаи на коронавирус са 361, няма данни за починали

koronavirus3Стотици доброволци в болниците
679 доброволци са се явили в четири столични болници, очакванията са бройката им в цялата страна да набъбне многократно. 230 са се записали във ВМА към обяд на 22 март, съобщиха оттам. Сред тях са не само лекари, студенти, медицински сестри, парамедици, но и хора извън медицинската професия, поясни говорителят Соня Колчакова и допълни, че напливът е огромен, макар и лечебното заведение да не е обявявало кампания за помощ. Освен по електронната поща и телефона, желаещи да станат доброволци могат да подават данните си на създадената специално за тази цел електронна платформа: https://docs.google.com/forms

Атака срещу спекулата
Максимална надценка от 15% срещу спекулата за стоки като лекарства, сред които предпазни облекла и маски, консумативи като и гелове и дезинфектанти, медицинска апаратура и защитни пособия, предложиха преди второ в здравната комисия. Мярката, която бе приета от комисията, е насочена към търговците на едро, но според експертите би трябвало да се отрази и по мрежата надолу. В същото време бе предложено аптеките да предоставят лекарства по рецептурна книжка без да е нужно да се представя рецепта.

Принц Чарлз сложи короната
Принц Чарлз е дал положителна проба за коронавирус.  От Двореца потвърдиха информацията. Съпругата му Камила също е тествана, но нейните резултати са отрицателни. От изявлението става ясно още, че двамата са се самоизолирали в имението Балморал в Шотландия, а 71-годишният Чарлз е в карантина. „Не може да се установи кога и как принц Чарлз се е заразил, тъй като е присъствал на множество събития в послендите седмици и се е срещнал със стотици хора”, поясняват от Двореца.

Българката, починала в САЩ, отказала лечение
Българката Офелия Русева, която почина на 19 март в САЩ от усложнения, свързани с коронавируса COVID-19, е отказала да отиде в болница, разкри синът ѝ, който се лекува в момента в Питсбърг. Тя мислела, че има грип и макар да е на 78 години настоявала да не викат лекар. „Нямаше застраховка. Мислеше, че може би няма да може да плати сметката.”, казва 43-годишният й син. Русева беше диригент на столичния читалищен хор „Арфа“. 
 

Най-ново

Единична публикация

Избрани