Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Турция – пълна забрана за излизане навън

[post-views]
В Истанбул днес започват нови преговори за слагане на края на войната в Украйна

TurkyЗаповедта важи за населението в 31 града

т полунощ днес до 24.00 часа на 12 април в Турция е в сила пълна забрана за излизане навън на населението в 31 града и прилежащите им вилаети заради новия коронавирус, съобщи турското министерство на вътрешните работи.

Това са 30 от големите градове-вилаети на страната – Истанбул, Адана, Анкара, Анталия, Айдън, Балъкесир, Бурса, Денизли, Диарбекир, Ерзурам, Ескишехир, Газиантеп, Хатай, Измир, Кахраманмараш, Кайсери, Коджаели, Кония, Малатия, Маниса, Мардин, Мерсин, Мугла, Орду, Сакария, Самсун, Шанлъурфа, Текирдаа, Трабзон, Ван и град Зонгулдаг.

Въведената забрана е най-радикалната и най-тежка до този момент карантинна мярка срещу разпространението на Ковид-19 след поредицата ограничителни мерки, които бяха предприети преди това, като например забрана за излизане на хора над 65 г. и под 20 г., затваряне на училища, кафенета и барове, забрана на масовите молитви в джамиите и др. Тези предходни мерки обаче не дадоха очаквания ефект за спиране на разпространението на коронавируса, според експертите.

Какво ще означава новата ограничителна мярка. Подробностите съобщи турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу. Той посочи, че забраната включва само двата дни на този уикенд, през което време ще бъде забранено излизането на гражданите вън от къщи.

Общественият транспорт, фабриките, магазините и др. няма да работят. Движение на хора и на частни коли също няма да се допуска, предава БТА.

Ще работят фурните, които ще разнасят хляб на желаещи по домовете, както и куриерските служби, фирмите за доставка на вода, болничните заведения и дежурните аптеки, поясни министърът.

През последното денонощие 1006 души в Турция станаха жертви на коронавируса, а новозаразените са 4747. С това броят на заразените е достигнал общо 47 029 души.

Източник: dnes.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани