Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министър Каракачанов: Да подкрепим родното производство

[post-views]
Красимир Каракачанов разпореди служебна проверка: Укривал ли е генерал-майор Цанко Стойков документи от КПКОНПИ

karakachanov „Селското стопанство и туризмът – това са два от ключовите за икономиката ни сектори, които могат да изведат България напред. Ето защо предлагам инициативата „Българско лято 2020“ – защото днес е време целият ни народ да се обърне към българската земя и българските продукти, към българската природа и българските курорти“, призова вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.
Министърът обясни, че за втори път внася предложения в подкрепа на аграрния сектор с мерки, предложени от самите земеделци и животновъди. Той се обърна и към туристическия бранш. „Днес е времето българският туристически сектор да осъзнае, че това лято голямото предизвикателство ще бъде привличането на български клиенти, а голямата печалба ще бъде тяхното доверие. Днес е времето туроператори, собственици на хотели и ресторанти, арендатори на плажове и предлагащите услуги по нашето Черноморие и по българските планини да вдигнат нивото на туристическия продукт и да дадат най-добрите условия за българите“, призова още вицепремиерът. 
Според него, вместо да пътуват към съседни и по-далечни страни, българите трябва да имат възможност и да получат предложения за най-атрактивните цени и най-качествените услуги. Каракачанов апелира да се създадат специални туристически пакети от българи – за българи, което е истинска работеща солидарност. „Българско лято 2020“ е отворена инициатива за участие на всеки българин, на всяка българска фирма, на всяка българска отраслова организация.
След като вече бяха приети предложенията за облекчаване на режима за засяване на новата реколта и за забрана на вноса на селскостопанска продукция, по преценка на земеделския министър, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов внесе в заседание на МС още три нови мерки в подкрепа на българския аграрен сектор. Първо това е обновяване на държавния резерв и военновременните запаси с консервирани храни и млечни продукти с произход България, като за целта на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ бъдат отпуснати 30 милиона лева. 
На второ място е предоставяне на допълнителна субсидия от Държавен фонд „Земеделие“ за производството на всички видове зеленчуци за 2020 г. в размер на 150 милиона лева. На трето място министърът поставя осигуряването на земеделските производители с необходимите консумативи. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани