Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Действащ офицер от НСО, ръководил бандата, убила Марангозова

[post-views]
Началникът на НСО поиска промени в Закона за службата

NSOПодполковник от НСО е ръководил бандата, убила Станка Марангозова. Групата за наркотици, рекет и поръчкови убийства е действала от януари 2019 г. до май 2020 г. За ръководене и участие в групата са обвинени трима души. Те са задържани са за 72 часа. Ще бъде поискан постоянният им арест. Ръководител на групата е действащ дългогодишен служител на НСО, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.
Бизнесдамата Станка Марангозова бе застреляна в началото на октомври миналата година. Тялото й бе открито в колата й с три куршума в главата, а до него имаше поставена бяла роза.
Предвид раб специални умения, свързани с взривни устройства, обясни още Милева. Служебните му задължения били свързани с охрана на масови мероприятия и на лица. От мобилния му телефон е установена активна комуникация с действащи магистрати, адвокати, бивши министри, държавни служители на високи позиции, вероятно членуващи в една и съща масонска ложа, обясни Милева. С тях са обменяни доклади, лични документи на български и чуждестранни граждани, адреси, постановления на прокуратурата и досъдебни производства. При претърсване на колата на полковника е намерено и иззето средство за проследяване и подслушване. Този служител е играл логистична роля в групата – разпределял е задачите. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани