Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пътуваме до Гърция и Сърбия без карантина от 1 юни

[post-views]

koli_migrantiОт 1 юни ще пътуваме до Гърция и Сърбия без задължителна карантина заради COVID-19 впоследствие. Това ще важи за бизнес, семейни, санитарни и транспортни връзки. От 25 май отпада карантината за всички международни водачи.
Новината съобщи министър-председателят Бойко Борисов след среща с президента на Сърбия Александър Вучич и премиерите на Гърция и Румъния Кириакос Мицотакис и Лудовик Орбан, която се проведе чрез видеоконферентна връзка. Разговор в същия формат ще се проведе и в началото на юни във Варна.
Очаква се решението и на румънския парламент. „Знаете, че румънското правителство е в оставка, силно се надяваме да вземат решение, което да е в унисон с решението, което взехме с Гърция и Сърбия, така че да махнем 14-дневната карантина и там“, отбеляза премиерът. И уточни: „На границите ще има декларация семпла, с трите имена, в която ще пише: Нямам симптоми, не съм под карантина, запознат съм със съответната епидемиологична обстановка и пътувам на собствен риск. Трябва да се впише и телефон за контакт“.
По думите на Борисов в момента се обсъждат активно ограниченията за пътуване да паднат и с Австрия и Германия. Според него по време на видеосрещата всички са поздравили България за справянето с епидемията. Според него в момента данните са такива, че може с премерен риск да направим така, че да заработят повече системи, за да се гарантират доходите на хората.

Най-ново

Единична публикация

Избрани