Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

2-ра бригада изгражда параклис

[post-views]
2-ра бригада изгражда параклис

DSCN2928През март тази година военнослужещи и цивилни служители от 2-ра Тунджанска механизирана бригада учредиха сдружение с нестопанска цел „Тунджанци – Решителност и чест” с благородната кауза за изграждане на параклис „Свети Великомъченик Георги Победоносец”. Той ще бъде в памет на загиналите български воини за свободата и независимостта на Република България, съхраняване на изконната връзка между Българската армия и Българската православна църква, запазване на нравствените ценности и добродетели, поддържане на воинската мотивация и единство сред военнослужещите. 
Тази благородна кауза бе благословена от Старозагорския митрополит Киприан и подкрепена от командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, който даде разрешение за изграждането на параклис в района на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора.
Сдружението бе регистрирано съгласно Закона за юридическите лица с нестопанска цел и започна да набира членове и финансови средства за реализирането на целите си.
На 1 септември предстои стартиране на строителните дейности с полагането на първа копка на параклиса, което съвпада и с честването на празника на 2-ра бригада. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани