Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Джокович и Циципас са в трети кръг на Ю Ес Оупън

[post-views]
Джокович пречупи Пуй! Предстои класика в Мелбърн!

DJOKOVIC-1Лидерът в световния тенис Новак Джокович отстрани британеца Кайл Едмънд в четири сета и се класира за трети кръг на Откритото първенство на САЩ. Сърбинът загуби първата част с 6-7 (5-7), но взе следващите три с 6-3, 6-4, 6-2. Ноле реализира 6 пробива в мача и два пъти сбърка при своя сервис.

В трети кръг на Ю Ес Оупън Джокович ще играе с представителя на Германия Ян-Ленард Щруф, който победи американския тенисист Майкъл Мо с 3-0 сета.

В трети кръг ще играе и Стефанос Циципас, който победи представителя на домакините Макисм Креси със 7-6; 6-3; 6-4. Шестата ракета в света ще играе в следващия етап с хърватина Борна Чорич, който се справи със съпротивата на аржентинеца Хуан-Игнасио Лондеро. Досега най-доброто представяне на Циципас на Ю Ес Оупън бе достигане до трети кръг. Новак Джокович пък е трикратен победител в Ню Йорк. Той спечели турнира през 2011, 2015 и 2018 г. Действащият шампион Рафаел Надал отказа да защитава титлата на Ю Ес Оупън.

Най-голямата сензация в турнира вече е факт. Водачката в схемата при жените Каролина Плишкова отпадна след загуба от французойката Каролин Гарсия със 1:6, 6:7 (2). Чехкинята загуби първите пет гейма и по нищо не си личеше, че е №3 в световната ранглиста.
Във втория сет финалистката от 2016 година също започна лошо. Плишкова изоставаше с 0:2, после 1:3 и 2:4. Каролина този път намери сили и направи обрат, повеждайки с 5:4. Стигна се обаче до тайбрек, където Гарсия се стабилизира и спечели със 7:2 точки, с което триумфира в мача. Французойката ще играе в следващия кръг с американката Дженифър Брейди.

Наоми Осака продължава успешния си ход в тазгодишното издание на US Open. 22-годишната японка записа изненадващо лесна победа с 6:1, 6:2 над италианката Камила Джорджи в сблъсък от втория кръг. Следващата съперничка на Осака ще е украинката Марта Костюк. 

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани