Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Европейски дни на наследството“ в Пловдив

[post-views]
Навършват се 75 години от първото сражение на Парашутната дружина

parashutna_druzinaВъв връзка с провеждането на „Европейски дни на наследството 2020 г.“ деца и възрастни в Пловдив имаха възможност да разгледат изложба на парашутна екипировка, използвана в Българската армия и аероклуб „Пловдив“, както и колекция от над 120 военни и полицейски фуражки в библиотека „Иван Вазов“, която е част от гостуващата изложба „Символи на държавността“, представена от доц. д-р Людмил Георгиев. 
Изложени бяха експонати от личния фонд на Съвместното командване на специалните операции (СКСО). Там посетителите се запознаха с парашутните системи, използвани при подготовка на младежи за развитие в армейските структури, и с техниките на изпълнение на парашутен скок, показани на информационни табла.
За всички деца, любители на екстремните спортове, военнослужещи от СКСО съвместно с Клуба за планинско-приложни спортове АГАРТА осигуряваха изкачване на сградата на библиотеката по алпийски способ на височина над 40 м. А в павилиона на Борисовата градина бяха закачени подвесни системи, на които децата добиха представа за управлението на парашута във въздуха.          

Най-ново

Единична публикация

Избрани