Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Александър Вучич: В събота Сърбия ще проведе най-големите военни учения в историята

[post-views]
Полицейска акция в Косово вдигна под тревога сръбската армия

Aleksandar-Vucic-660-REПрезидентът на Сърбия Александър Вучич обяви, че в събота, 10 октомври, ще бъде представена цялата сила на военновъздушните сили на западната ни съседка, както и всичко, което е било набавено като техника през последните седем години, предава скопското електронно издание „МКД“.

Сръбският лидер отбеляза, че ако климатичните условия през почивните дни го позволят, ще бъде проведени най-големите досега военни учения в Сърбия, на които ще бъдат представени всички най-модерни вертолети, самолети, не само бомбардировачи, но и изтребители, а за първи път ще полетят и новите ударни безпилотни летателни апарати (БПЛА).

„Надявам се Министерството на отбраната и Генералния щаб да осигурят всичко, така че маневрите да се проведат абсолятно безопасно. Ще проведем най-голямото учение досега и ще покажем цялата сила на сръбските военновъздушни сили“, каза той.

Вучич подчерта, че гражданите на западната ни съседка ще могат да сравнят с онова, което ВВС са имали преди седем години, когато, както подчерта държавният глава, са полетяли само един или два МиГ-21.

Превод и редакция: Иван Христов

Източник: http://focus-news.net/

Най-ново

Единична публикация

Избрани