Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Унищожиха стари боеприпаси

[post-views]
Унищожиха стари боеприпаси

3-boepripasi- Свиленград2 (2)Специализиран екип от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, разузна и унищожи невзривен, силно корозирал 76,2-мм боеприпас без маркировка, с взривател, съобщиха от СВ. Той е бил открит boepripasпри изкопни дейности в квартал „Даме Груев” в Сливен.
Екипът, в състав от четирима военнослужещи, е действал под ръководството на капитан Гавраил Гандев. Боеприпасът е унищожен на огневи комплекс „Батмиш” при спазване на всички мерки за безопасност.
На 1 декември формирование за овладяване и преодоляване на последствията от бедствия от 31-ви механизиран батальон в Хасково в състав от четирима военнослужещи с ръководител капитан Димитър Чернев разузна и унищожи на място невзривена силно корозирала немска противопехотна осколочна граната. Боеприпасът е бил открит в землището на Свиленград по поречието на р. Левченска.
В двата случая на обезвредени и унищожени боеприпаси военнослужещите са действали след отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.       

Най-ново

Единична публикация

Избрани