Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Медведев изхвърли Циципас за финал с Джокович в Мелбърн

[post-views]
Медведев изхвърли Циципас за финал с Джокович в Мелбърн

medvedevДанийл Медведев се класира за финала на Аустрелиън Оупън, след като надви Стефанос Циципас с 6-4, 6-2, 7-5 за малко над два часа игра.

Руснакът спечели убедително първите два сета, като реализира един пробив в откриващата част и два във втората. Той потегли с такъв и в началото на третия сет и когато изглеждаше така, сякаш Медведев ще триумфира безпроблемно, първата ракета на Гърция върна брейка и затрудни съперника. Руснакът обаче запази самообладание, проби отново на свой ред и сервира успешно за мача. Той се класира за втория си финал в турнирите от Големия шлем след сблъсъка за титлата на Ю Ес Оупън през 2019, когато отстъпи в драматичен петсетов трилър на Рафаел Надал.

Медведев записа 20-а поредна победа от Мастърса в Париж в края на миналата година, като спечели последователно надпреварата в зала „Берси“, Финалите на АТП в Лондон и отборната надпревара АТП Къп с Русия. В неделния финал на Откритото първенство първенство на Австралия той ще играе с осемкратния шампион в Мелбърн Новак Джокович, който се справи вчера със сънародника на Медведев – Аслан Карацев, в три сета.

Медведев, който при успех във финала ще се изкачи до второто място в световната ранглиста, има седем мача срещу световния номер 1, като е спечелил три от тях.

Сърбинът от друга страна никога не е губил финал в Мелбърн.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани