Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Одобрен е проект на Нота за присъединяване на МО към Техническото споразумение относно реда за командването и управлението на щаба на многонационална бригада „Югоизток“

[post-views]

ministerski_suvet_sgradaПравителството одобри на проект на Нота за присъединяване на Министерството на отбраната на Република България към Техническото споразумение между Министерството на националната отбрана на Румъния и Върховното главно командване на силите на НАТО в Европа (SHAPE) относно реда за осъществяване на командването и управлението на щаба на многонационална бригада „Югоизток“.

Присъединяването на Министерството на отбраната на Република България към Техническото споразумение е заключителен етап от процедурата по присъединяване (афилиране) на 38-ми механизиран батальон от 2-ра механизирана бригада от Сухопътните войски към щаба на многонационална бригада „Югоизток“.

Афилирането е мирновременно споразумение за провеждане на съвместна подготовка с цел повишаване на способностите и оперативната съвместимост.

Същото има съществен принос както за повишаване нивото на подготовката на 38-ми батальон, така и за гарантиране на сигурността и стабилността в региона на Черно море.

Източник:МС

Най-ново

Единична публикация

Избрани