Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В очакване на празника 6 май

[post-views]
В очакване на празника 6 май

Войската се готви да демонстрира мощ и професионализъм

В цялата страна кипи подготовка на събитията, с които ще бъде отбелязан 6 май – Денят на храбростта и Празник на Българската армия. По полигони, в небето и в морето войската ще демонстрира способностите си пред народа.

Усилената подготовка и тренировките на участващите военни формирования продължиха през последните дни. На полигон „Ново село”, където е един от пунктовете на демонстрациите на 6 май, близо 100 български и американски военнослужещи с 10 МТЛБ-та, бойни машини „Страйкър”, 3 танка Т-72 и друга бойна техника вчера показаха бойна мощ и професионализъм, тренирайки отбрана, контраатака, разузнаване.

Усилена подготовка за празничния ден протича и в авиобаза Граф Игнатиево. На Морската гара във Варна на 6 май също ще има атрактивни действия. Подготвя се демонстрация, в която ще бъде симулирана тактическа обстановка със заложници на кораб. И военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции усилено тренираха вчера на полигон „Црънча” в подготовка за празника на армията.

Най-ново

Единична публикация

Избрани