Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

България спечели сребърен медал в първия ден на Световното първенство по скокове на батут за деца, юноши, младежи и девойки в София

[post-views]
България спечели сребърен медал в първия ден на Световното първенство по скокове на батут за деца, юноши, младежи и девойки в София

България със сребърните медали в първия ден на Световното първенство по скокове на батут ейдж групи. Тандемът ни при момичетата във възраст 11-12 г. Мирела Косева и Сияна Павлова заеха втората позиция в дисциплината синхронни скокове .

Българките се класираха на финала с 2-ри резулат, а след това за изпълнението си сред най-добрите осем дуети получиха оценка от 42.640 точки които им отредиха второто място.

Златния медал стана притежание на представителките на Франция с оценка 43.350 т. Трети на почетната стълбица се качиха националките на Япония с 42.130 т.

В квалификациите при момичетата в същата възрастова група, другият български тандем днес Микаела Христова и Преслава Пенчева също влязоха на фиала при синхроните с 4-ти резултат, но автоматично оттпаднаха от надпреварата, заради правилото на ФИГ да има само по един представител от държава сред най-добрите осем на финалите.

При момчетата Георги Георгиев и Цветин Стоянов се класираха на 4-то място във финала и останаха на  0,8 десети от бронзовите отличия с резултат 43.490т.

Победители станаха състезателите на Узбекистан с 45.250 т. Втори и трети са съответно синхроните на Япония и Азербайджан.

Световното първенство по скокове на батут за ейдж групите стартира днес с официално откриване в столичната зала „Арена София”.

На церемонията присъстваха Стоян Димитров – президент на Българска федерация по скокове на батут и Али Хитми – вицепрезидент на Световната федерация по гимнастика (ФИГ).

В надпреварата при младежите и девойките, която започна днес и ще приключи в събота 26.11.2022г. участват 1168 състезатели от 41 държави.

България е представена от 24-ма национали във възрастите от деца 11-12 годишни до младежи и девойки.

Всичките ни състезатели ще стартират само в олимпийската дисциплина батут индивидуално и в синхронните скокове.

В останалите две дисциплини скокове на пътека и двоен мини батут страната ни няма представители.

В днешния ден България участва с четири момичета и едно момче във възраст 13-14 годишни в дисциплината батут индивидуално, както и с три дуета в синхронните скокове. Два при момичетата и един при момчетата.

В надпреварата при момичетата най-добро класиране от българките днес постигна Антония Тодорова, която се нареди на 13-о място от 62 стартирали състезателки.

При момчетата във възраст 13-14 годишни в олимпийската дисциплина батут индивидуално националът ни Пресиян Въндев се класира на 21-ва позиция от общо 39 участници.

Резултати от квалификации батут индивидуално момичета и момчета 13-14 години :

Антония Тодорова – 13-то място в квалификации батут индивидуално 

Радост Пеева – 53-то място в квалификации батут индивидуално 

Марияна Узунова – 21-во място в квалификации батут индивидуално 

Кристъл Станкова – 41-во място в квалификации батут индивидуално 

Пресиан Въндев – 21-во място в квалификации батут индивидуално 

В четвъртък своето участие на Световното първенство по скокове на батут в ейдж групите ще започнат българските състезатели във възраст 15-16 години индивидуално батут и синхронни скокове възраст 13-14 годишни.

Четвъртък 24.11.2022 г.

Български участници на батут индивидуално 15-16 г. юноши и девойки старша възраст  :

Кристина Стамова

Виктория Йовчева

Калоян Петров

Георги Бесарбовски

Мартин Димитров

Валентин Стоянов

Синхронни скокове 13-14 годишни :

Пресиян Въндев/Александър Вакрилов

Марияна Узинова/Кристъл Станкова

Радост Пеева/Антония Тодорова

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани