Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Адриан Андреев отпадна в последния квалификационен кръг на откритото първенство по тенис на Австралия

[post-views]
Адриан Андреев се класира за финалния трети кръг на квалификациите на Откритото първенство на Австралия по тенис

Адриан Андреев отстъпи с 1:6, 2:6 на белгиеца Зизу Бергс и не успя да преодолее последния квалификационен кръг на откритото първенство по тенис на Австралия. Така България пропусна шанса си да има двама представители в основната схема за мъже за първи път в историята

Андреев загуби първия гейм без спечелена точка и от този момент Бергс контролираше мача. Белгиецът спечели подаването на българина в четвъртия гейм и го дублира в шестия, въпреки че Андреев отрази пет опита за пробив в маратонска част. В седмия гейм Бергс стигна до ново подаване на нула и поведе в резултата. Във вторият сет белгиецът записа два пробива повече от Андреев и взе подаването на българина в третия, петия и седмия гейм. Софианецът който е роден пред 2001 година стигна до единствения си пробив за 2:4 в шестия. Бергс оформи крайното 6:2 с първия си мачбол и двубоят приключи след 71 минути игра.

През миналата година Андреев направи силни резултати във веригата на АТП „Чалънджър“ с три полуфинала и пет четвъртфинала, което му позволи да влезе сред първите 200 в световната ранглиста при мъжете, достигайки до 189-ото място през декември, а този прогрес му позволи да участва за първи път и в квалификациите на турнир от Големия шлем в Австралия.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани