Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Григор Димитров започва срещу Аслан Карацев на Откритото първенство на Австралия по тенис

[post-views]

Григор Димитров ще играе срещу руснака Аслан Карацев в първия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис, което започва в понеделник.

29-ият в света хасковлия ще търси реванш срещу Карацев за поражението си на четвъртфиналите в Мелбърн през 2021 година с 1:3 гейма. 

29-годишният руснак е 52-и в световната ранглиста в момента, а най-доброто му класиране на Откритото първенство на Австралия е полуфинал през 2021 година. Григор Димитров  има и една победа срещу Карацев в Сан Диего преди два сезона.

Българинът може да срещне деветкратния шампион Новак Джокович (Сърбия)  още в третия  кръг. Номер 4 в схемата Джокович започва срещу испанеца Роберто Карбайес Баена. В същата четвърт е и местният любимец Ник Кирьос, който е 19-и поставен и стартира срещу руснака Роман Сафюлин. Защитаващият титлата си и водач в схемата Рафаел Надал (Испания) ще играе в първия кръг срещу британеца Джак Дрейпър, а вицешампионът в Мелбърн през миналия сезон Даниил Медведев от Русия стартира срещу американеца Маркос Хирон. Полуфиналистът от предишните две години Стефанос Циципас започва срещу Кентен Али от Франция.

При жените Виктория Томова  ще срещне олимпийската шампионка от Токио  2020 Белинда Бенчич (Швейцария) в първия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис, което започва в понеделник. Бенчич е поставена под номер 12, а най-доброто й представяне в Мелбърн е осминафинал през 2016 година. Томова е 91-а в световната ранглиста и за трети път ще играе в основната схема на турнира.

Водачката в класацията на УТА и полуфиналистка от миналия сезон Ига Швьонтек от Полша стартира срещу германката Юле Ниймайер, а вицешампионката от 2022 година Даниел Колинс от САЩ също е в най-горната четвърт и започва срещу рускинята Ана Калинская.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани