Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Реал Мадрид е на финала за Суперкупата на Испания след дузпи

[post-views]
Реал Мадрид е на финала за Суперкупата на Испания след дузпи

Реал Мадрид е първият финалист в турнира за Суперкупата на Испания след победа над Валенсия. Кралският клуб и „прилепите“ завършиха наравно 1:1 в редовното време и в продълженията, като двубоят се реши след изпълнение на дузпи

„Белите“ откриха резултата на стадион „Крал Фад“ в Рияд от дузпа, отсъдена за нарушение на бранителя Джомерт срещу пробилия в наказателното поле на Валенсия Карим Бензема. Зад топката застана потърпевшият Бензема, който бе точен във вратата на Гиорги Мамардашвили. „Прилепите“ възстановиха равенството в началото началото на втората част, чрез Самюел Лино, който се разписа за 1:1. Повече голове не бяха отбелязани в редовното време, като резултата остана същия и продължението. Така се стигна до изпълнението на дузпи, където всички футболисти на „белите“ бяха точки, а от състава на Валенсия Ерай Комерт и Хосе Гая стреляха неточно.

В решителния двубой за финала Реал Мадрид ще срещне победителя от другата полуфинална двойки, противопоставящ тимовете на Барселона и Реал Бетис.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани