Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Йордан Александров спечели първото за новия сезон контролно на мъжкия национален отбор по спортна гимнастика

[post-views]
Йордан Александров спечели първото за новия сезон контролно на мъжкия национален отбор по спортна гимнастика

Йордан Александров спечели първото за новия сезон контролно на мъжкия национален отбор по спортна гимнастика, което се проведе  в залата на НСБ „Раковски“. Най-опитният ни  гимнастик за момента събра от шестте си изпълнения 78.700 точки.

Втори с актив от 77.700 е дебютантът при мъжете  Божидар Златанов. Представителят на варненската школа и на „Интеркомгруп Черноморски юнак“  изпревари в подреждането  Теодор Трифонов. Състезателят на търговишкия клуб „Светкавица“ завърши първата проверка със сбор от 74.100 точки.

Четвърти с 67.700 точки се нареди Руслан Делибалтов, който също е дебютант при мъжете.

В проверката участваха Исус Маринов и Димитър Димитров, които играха съответно само на халки (Исус Маринов) и на прескок и кон с гривни (Димитър Димитров).

Отборът се подготвя за участие в европейското първенство в средата на април в Анталия (Турция).

„Първото контролно премина добре, като се има предвид ранния етап на подготовка. Все още момчетата навлизат във форма. Имаме двама дебютанти – Божидар Златанов и Руслан Делибалтов. За тях преходът от младежи към мъже е труден. Имат да добавят по още две упражнения в съчетанията на всеки уред. Все още нямат необходимата издържливост. Трябват им много тренировки и надиграване. Убеден съм, че с времето нещата ще се получат, защото те тренират с огромно желание“, това сподели след края на контролната тренировка олимпийският вицешампион на висилка и президента на Българската федерацията по гимнастика Красимир Дунев.

Най-ново

Единична публикация

Избрани