Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Двама души загинаха при стрелба в завода на Мерцедес – Бенц

[post-views]
Двама души загинаха при стрелба в завода на Мерцедес – Бенц

Експлозия разтърси Милано – автомобили горяха в центъра на града;

Мост се срути във Финландия – пострадаха повече от 20 души, предимно деца

Двама души загинаха при стрелба в завода на автомобилния гигант Мерцедес в Югозападна Германия. В Италия експлозия разтърси центъра на Милано, а във Финладния 24 души, основно деца, пострадаха при рухването на пешеходен мост.Ето и подробностите в кратката хроника от Европа

Двама души бяха убити при стрелба в завода на Мерцедес – Бенц в Зинделфинген, провинция Баден-Вюртемберг. 53-годишен мъж нахлул малко преди 8 часа сутринта в производствено хале на фабриката на автомобилния гигант и открил огън.

Простреляни са двама 44-годишни мъже. Единият от тях е починал на място, а другият – по-късно в болницата. Няма данни за други пострадали. Извършителят е задържан от охраната на обекта и по-късно – предаден на полицията, без да окаже съпротива.

Дълбоко разтърсени сме от трагедията и изказваме съболезнования на семействата на жертвите и на колегите ни, се казва в изявление на компанията. В завода в Зинделфинген работят 35 хиляди души.

Най-малко четирима души бяха ранени при експлозия в центъра на Милано. Районът беше отцепен незабавно, а близката детска градина – евакуирана по спешност.

Видео от мястото на инцидента показва горящи превозни средства на улицата между две сгради, а нагоре се издига гъст черен дим. Ван, превозващ кислородни бутилки, се е запалил и после се е взривил, съобщават италианските медии.

По данни на местната противопожарна служба и полицията, причина за експлозията е техническа неизправност на автомобила.

Повече от 20 души, основно деца, пострадаха при рухване на пешеходен мост във финландския град Еспо, близо до столицата Хелзинки. Част от потърпевшите са паднали от няколко метра височина, посочват от местната полиция и допълват, че поне 10 от ранените са със сериозни наранявания, но без опасност за живота.

Пострадалите деца са част от група осмокласници, които се връщали от училищна екскурзия, посочват финландските медии.

 Органите на реда извършват технически оглед в района за установяване на причините за инцидента. По данни на полицията съоръжението е било издигнато от шперплат и скоро щяло да бъде демонтирано.

Най-ново

Единична публикация

Избрани