Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Резултати от Шампионската лига по футбол

[post-views]
С гол от дузпа Лил победи Реал Мадрид с 1:0 във втори кръг на Шампионска лига

Група Е

Фейенорд – Селтик   2 : 0

Лацио – Атлетико Мадрид   1 : 1

Фейенорд започна с победа с 2:0 над Селтик участието си в тазгодишното издание на Шампионската лига. Срещата обаче предложи още доста емоции, като гостите завършиха мача с 9 души на терена, след като Густаф Лагербиелке и Один Холм бяха изгонени от игра, а домакините пък пропуснаха дузпа, а и още един техен гол бе отменен заради засада. След сравнително по-спокойно първо полувреме, изглеждаше, че то ще завърши без голове в някоя от двете врати. В добавеното време обаче Калвин Стенгс с перфектно изпълнен пряк-свободен удар порази вратата на гостите за 1:0. Положението стана още по-лошо за Селтик, като в 64-тата минута Лагербиелке извърши нарушение за дузпа, удряйки с ръка в лицето Игор Пайшао, и получи втори жълт и червен картон. Бразилецът реши да изпълни наказателния удар, но Джо Харт спаси. Само четири минути по-късно обаче „детелините“ вече бяха с 9 души на терена, след като Оливер Холм влезе опасно в краката на съперник и получи директен червен картон. В 71-вата минута Фейенорд можеше да удвои преднината си, но гол на Лутсхарел Геертруда бе отменен заради засада. Все пак нидерландците подпечатаха успеха си в 76-ата минута, когато лошо изчистена топка попадна в Яханбакш, който със силен шут я заби във вратата за 2:0. Така Фейенорд записа първи три точки в актива си и оглави група „Е“. Селтик пък до момента е без актив и е на последното място в групата.

Стражът на Лацио Иван Проведел записа името си в историята на турнира като един от малкото вратари, отбелязали гол в турнира. Той се превърна в герой за „орлите“ в домакинството на Атлетико Мадрид с изравнителното си попадение в последните секунди от добавеното време. Мачът завърши 1:1, а Проведел вдигна „Олимпико“ на крака с точен удар с глава, на който биха завидели много нападатели. Двата отбора се срещнаха в евротурнирите за първи път от 2012 година, когато Атлетико елиминира „орлите“ на 1/16-финалите в Лига Европа, а след това триумфира с трофея. Мадридчани излязоха напред в 29-ата минута с гол на Пабло Бариос, а през второто полувреме Алваро Мората уцели греда. Финалният щурм на Лацио доведе до малко очаквана развръзка. Проведел се включи в атаката на домакините и засече центрирането на Луис Алберто, правейки безпомощен колегата си Ян Облак. Лацио се завърна в Шампионската лига след пауза от две години.

Шампионска лига група F

Милан – Нюкасъл   0 : 0

ПСЖ – Борусия Дортмунд   2 : 0

Седемкратният европейски клубен шампион Милан завърши 0:0 у дома срещу Нюкасъл на старта на тазгодишното издание на груповата фаза на Шампионска лига. „Росонерите“ започнаха мобилизирано и изиграха силно първо полувреме, в което головите ситуации пред вратата на гостите следваха една след друга. Играчите на Милан искаха да се реваншират пред своите фенове за тежката загуба с 1:5 в градското дерби срещу Интер преди три дни, но малшанс в завършващата фаза им попречи да се оттеглят със солиден аванс още на почивката. Общо шест удара отправиха миланистите в очертанията на вратата само през първите 20 минути, но мерникът на Оливие Жиру, Рафа Леао и сие не бе прецизен. През второто полувреме Милан продължи да диктува събитията на терена, но натискът на тима отслабна и така и не се стигна до попадение. Нещо повече – Нюкасъл можеше да измъкне победата в добавеното време, когато Шон Лонгстаф стреля опасно под гредата, но резервният вратар на Милан Марко Спортиело изби в корнер. Спортиело се появи на терена малко преди края, след като титулярният страж Майк Менян се контузи и се наложи да бъде сменен.

Останалият без част от звездите си Пари Сен Жермен не срещна никакви трудности на старта на участието си в Шампионската лига, преодолявайки Борусия (Дортмунд) с 2:0 на “Парк де Пренс. Дембеле застраши вратаря Кобел в 39-ата, но стигна само до корнер. Секунди по-късно французите поискаха дузпа за игра с ръка на Никлас Зюле, но съдиите прецениха, че няма основания за посочването на бялата точка. Такава обаче беше отсъдена при следващото съприкосновение на кълбото с една от ръцете на Зюле. Това се случи малко след началото на второто полувреме, като този път това стана след засичане на Мбапе. Реферът Хесус Хил Мансано беше категоричен в решението си, а и от ВАР не видяха грешка в отсъждането му. Мбапе превърна наказателния удар в гол, а минутата вече беше 49-а. Играчите в черни екипи продължиха в същия дух и вестфалци не успяваха да сторят нищо в атака. Така се стигна до 58-ата минута, в която Хакими и Витиня комбинираха, след което мароканецът хладнокръвно прониза Кобел за 2:0 в полза на ПСЖ. В следващия кръг в групата на 4 октомври французите ще гостуват на Нюкасъл, а Дортмунд очаква Милан на „Сигнал Идуна Парк“.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани