Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ поздравиха седем източноевропейски страни, включително България, за днешната двадесета годишнина от приемането им в НАТО

[post-views]
Украйна се намира в „критичен момент“, каза американският държавен секретар по време на посещение в Парижизточноевропейски страни, включително България, за днешната двадесета годишнина от приемането им в НАТО

САЩ поздравиха седемте източноевропейски страни, включително България, които днес отбелязват двадесетата годишнина от приемането си за членки на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО). Това бе направено в изявление на американския държавен секретар Антъни Блинкън, разпространено от Държавния департамент на САЩ.

„От името на САЩ поздравявам България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения за двадесетата годишнина от приемането им в НАТО. Преди двадесет години, когато станахте съюзници, ние бяхме вдъхновени от извървения от вас път – от понасянето на жестока тирания и окупация до извоюването на вашата свобода със смелост и постоянство. Днес ние отбелязваме непоколебимата ви отдаденост на защитата на всеки инч от територията на НАТО и на утвърждаването на споделяните от нас демократични ценности“, заявява Блинкън.

„От Балтийско до Черно море, през Атлантическия океан и Адриатическо море, съюзът на НАТО е по-единен и по-силен от всякога. Навръх тази важна годишнина ние сме горди да застанем рамо до рамо с вас като съюзници, защитаващи своя възглед за бъдещето“, се казва още в изявлението на държавния секретар на САЩ по повод годишнината.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани