Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Българин отказал на „Милан“

[post-views]

antonio_mihailovМлад български футболист е отказал оферта да се развива в академията на световния гранд „Милан“, научи „БА“. Това е станало преди три години, когато в София се проведе първият камп за откриване на български таланти. Момчето е от Благоевград и по наша информация вече не се занимава с най-популярната игра. По време на кампа хлапакът е удивил скаутите и треньорите на „Милан“, след което е бил одобрен и при тестове в на „Миланело“. Родителите на момчето обаче са предпочели то да наблегне до доброто образование. Ще припомним, че поне десетина наши деца през последните 25 години са минали през школата на гранда от втория по големина и значимост град на Апенините. За жалост никой от тях не стигна до първия тим на „росонерите“, ала това може да се поправи още тази есен.
За втори път след 2011 г. София ще бъде домакин на Milan Junior Camp. И сега българските деца ще имат възможност да изживеят незабравимо футболно преживяване, като най-добрите трима родни таланти ще участват във финален турнир на „Сан Сиро“.
Кампът ще се проведе в комплекс „Царско село“ от 1 до 5 септември. В тренировките може да се включат момчета и момичета на възраст от 5 до 17 години, а заниманията ще се водят от елитни треньори. Част от специалистите ще пристигнат специално от Милано, но ще има екип и от български наставници. За организацията на кампа пък ще отговоря бронзовият медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г. Златко Янков.
Тренировките ще бъдат по две на ден, като е планирано да се провеждат изцяло по методика на „Милан“, създадена преди три години специално за подобни събития.
В кампа децата ще бъдат запознати с техниката, с тънкостите от тактиката на футболната игра, ще получат съвет как да спазват правилен хранителен режим, а също така ще бъде отделено време и за укрепване на психиката.
За треньорите ще бъде от изключително значение поведението на младите футболисти извън терена. В кампа могат да се запишат всички желаещи, независимо дали играят, или не организиран футбол. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани