Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Помощник-генералният секретар на НАТО Хайнрих Браус и представители на агенции на НАТО и ЕС ще участват в Индустриалния форум

[post-views]

За участие в Индустриалния форум в България ще пристигнат помощник-генералният секретар на НАТО по отбранителна политика и планиране Хайнрих Браус, зам.-главният изпълнителен директор на Европейската агенция по отбрана (EDA) Рини Гоос, генералният мениджър на Агенцията на НАТО по комуникации и информация (NCIA) Коен Гийсбърс и генералният мениджър на Агенцията на НАТО за поддръжка (NSPA) Майк Лайдън.
Целта на форума е да се задълбочи взаимодействието с компетентните агенции на НАТО и ЕС, разширяване на партньорските отношения и диалог на държавните институции с индустрията и научноизследователската общност с интереси в отбраната и сигурността.
На заседанието ще бъде представена Националната програма „България в НАТО и Европейската отбрана 2020“. Сред темите, които ще бъдат обсъждани, са още как се участва в проекти на НАТО и ЕС, какви са възможностите на българската отбранителна индустрия и какво показва опитът, натрупан до момента.

Най-ново

Единична публикация

Избрани

No data was found