Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Флотът празнува

[post-views]

VMS-praznikВоенноморските сили честват 136 години от своето създаване. По традиция тържествата започнаха в Русе.
С военен ритуал воините от ВМС положиха венци и цветя пред Паметника на моряка в града.
Командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев проведе срещи с областния управител Стефко Бурджиев и кмета Пламен Стоилов, по време на които им връчи плакет на командира на Военноморските сили. За отлично изпълнение на служебните задължения, проявен висок професионализъм и постигнати отлични резултати бяха наградени военнослужещи от флота.
Във фоайето на ФКЦ – Варна бе открита четвъртата самостоятелна изложба на старшина първа степен Меглена Шегенова. Експозицията включва 28 творби. На Морска гара Варна контраадмирал Петев награди вчера победителите от Спартакиадата по морски спортове на ВМС.
Днес в Щаба на ВМС ще се състои церемония за награждаване на военнослужещи от ВМС от областния управител на Варненска област, кмета на Варна и командира на ВМС. Утре от 10.00 до 14.00 ч. на Морска гара – Варна, жителите и гостите на града ще могат да разгледат кораби от ВМС. По същото време ще се състои церемонията по връчването на дипломите на студентите от Випуск 2015 на Висшето военноморско училище „Никола Й. Вапцаров“, а за 18.00 ч. в зала 1 на ФКЦ – Варна е насрочено тържественото събрание-концерт за военнослужещите и цивилните служители от ВМС.
VMS-praznik2В неделя в 8.55 ч. на Морска гара – Варна, ще започне ритуалът по тържественото вдигане на флаговете на корабите от ВМС. След това ще се състои церемонията по присвояване на първо офицерско звание на випускниците на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. От 11.00 ч. до 13.00 ч. на Морската гара във Варна жителите и гостите на града ще имат възможност да разгледат кораби от ВМС. От 18.00 ч. хорът на моряците-ветерани „Христо Манолов“ ще изнесе концерт на сцена „Раковина“ в Морската градина във Варна.
На 9 август Военноморският музей (ВММ) във Варна ще има Ден на отворените врати. Посетителите ще могат да разгледат и две реконструирани помещения на кораба-музей „Дръзки“. 

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани