Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ВМСК Варна с титлата по тенис на маса

[post-views]

Voenno purvenstvo po tenis na masaВ продължение на пет дни и при отлична организация в комплекс „Спортна София-2“ се проведе държавното военно първенство по тенис на маса. В състезанието, което е най-масовото от календара на НВСФ, участваха 124 военнослужещи от 18 спортни клуба от цялата страна. В крайна сметка с 30 точки тимът на ВМСК Варна стана комплексен победител. На второ място се нареди съставът на ВСК „Артилерист“ Асеновград с 26 точки, а на трето остана отборът на ВСК „Хелиспорт Крумово“ също с 26 точки.
В индивидуалното класиране при жените шампион стана курсант ст.с-т Кристина Албийска от ВУСК „Васил Левски“, която победи на финала редник Десислава Стоянова от ВСК „Хелиспорт“ с 4:0. На трето място се нареди редник Радослава Кирова от „Хелиспорт“. Тя спечели малкия финал с 3:2 срещу курсант Десислава Николовска от Велико Търново.
При мъжете шампион стана капитан-лейтенант Красен Йорданов от ВМСК Варна. На финала той победи съотборника си капитан първи ранг Цветан Андреев с 4:1. В малкия финал представителят на ВСК Шумен капитан Димитър Димитров победи капитан трети ранг Антон Брусев с 3:2.
В същото време се проведе и семинар, който начерта работата на военната федерация през следващата година.
„Бе разгледан правилникът за спортно-състезателната дейност и ще направим няколко поправки. В същото време разгледахме и наредбите за провеждането на състезанията догодина. Там също заложихме някои промени. Те ще бъдат предложени за обсъждане от делегатите на Общото събрание на федерацията през февруари. 
Присъстваха 20 клуба от 25 възможни. В тази връзка смятам, че работата на семинара беше ползотворна. В дневния ред фигурираше и точка за определянето на десетте най-добри спортисти на НВСФ през 2015 година. Номинирахме петнадесет спортисти, а в следващите дни клубовете ще определят свои десетки, заяви за военните медии полковник о.з. Христо Зафиров, главен сектертар на НВСФ.

Александър Кирилов

Най-ново

Единична публикация

Избрани