Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

aleksandur_Gigov
Александър Гигов
Александър Гигов[/caption]Преди два броя пак от това място си хортувахме за войната срещу спорта и в частност срещу ските. Снощи отново трябваше да има атаки срещу ските и не е ясно каква е тази омраза спрямо спорта. Логично от БФСки простичко попитаха държавата дали изобщо иска по тези земи да има ски спорт. Министър Кралев взе позиция, ала проблемите не само на планината до София остават.
 Аз пък ще повторя въпросите (някои от които съм задавал многократно) свързани с глобалните екологични проблеми на нашите планини. Въпроси възникнали след един анализ, разпространен в медиите вчера. 
Защо противниците на ските в своя сайт за повече от десет години едва три пъти са писали против бракониерската сеч? Защо само пет пъти е маркиран проблемът с измрелите пеликани в Сребърна? Защо нито веднъж не се повдигна темата за корояда, който унищожи 11 000 декара вековна гора на Витоша? Защо не се говори за замърсяването с фини прахови частици или за замърсяването на морето до Бургас? И защо в същото време публикации за лифтове, ски-зони, български зимни курорти са 270?
От федерацията съзират не екология, а лобизъм. Ще кажа друго – обичам птиците, дърветата, природата изобщо, но по-мили са ми хората. Децата, които трябва да измъкнем от пушалните и интернета, за да спортуват, да се движат и да са здрави. 
Каквото и да говорят разни хора, които си затварят очите пред 2 000 000 кубика незаконно изсечени гори на година.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани