Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Обири и сълзи


RIO-1 Остават едва два дни до закриването на летните олимпийски игри в Рио. Със сигурност, уважаеми читатели, няма да ви изненадаме с новини или с нещо, което сте пропуснали от нощния информационен поток. Ще ви покажем в снимки другата страна на игрите.
Българското участие определено съвпада с очакванията. Макар всички да имахме огромното желание поне да се повторят успехите от предната олимпиада в Лондон. В Бразилия обаче нещата не се получиха. И дори да се случи чудо в последните часове, картинката няма да се промени.
Ала и този път впечатлихме. Не с успехите си на спортното поле, а с поредната глупост. Да извинява Дънекова, но след различните версии, които тя обясни за гафа с допинга, няма как да и повярваме. Дори не е интересно да се рови човек в тази история. Защото за българските спортни хора и за любителите на спорта тя боли. Който е наясно с материята, ще разбере, че оправдателната тирада е съшита с бели конци. И всъщност няма никакво значение. Петното остава завинаги. Толкова за допинга. Ние пак сме в него и той в нас. Не, че другите не са пристрастени. Просто те се стараят да стават за резил по-малко.
Имам познат виетнамец. Тук живее от години. И онзи ден ми се похвали с два медала от игрите в Рио. Близо 70 нации спечелиха отличия. При нас обаче има само сълзи. Ама много, при товаRIO-3
RIO-2Има и още нещо. На тези игри разбрахме, че нашите млади спортисти са наясно какво означават олимпийски игри и каква е цената на успеха. Напук на очакванията. Младоците искат да успеят и трябва да ги съхраним за след четири години. Не, длъжни сме да ги съхраним.
Иначе в Рио освен Фелпс трябва да отличим Болт и рекордьорите в леката атлетика Анита Влодарчик  и Уейд ван Нийкерк, поне. И още много герои.
В крайна сметка олимпиадата се случи и написа нова история. Независимо от обирите, нападенията и непрекъснатият страх от Зика. Дали МОК ще се реши на друга подобна екзотична постъпка, тепърва ще разберем. Но въпреки всичко Рио го направи. Дали обаче всичко това си струваше…RIO-5

Александър Кирилов

Най-ново

Единична публикация

Избрани