Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев ще наблюдава заключителния етап на учението „Ответен удар-2019 г.“

[post-views]
Генерал Андрей Боцев: Предстои увеличение на заплатите на военнослужещите

bocevНачалникът на отбраната генерал Андрей Боцев ще наблюдава утре, 19 юни, заключителния етап на тактическото учение с бойни стрелби „Ответен удар-2019 г.“, което се провежда на учебен полигон „Ново село“. В него участват над 600 военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили на Българската армия. Те са от състава на 2-ра механизирана бригада, танкова рота от Центъра за подготовка на специалисти и авиобаза Крумово. В учението са включени също една механизирана рота от Сухопътните сили на САЩ, един пехотен взвод от Албания, един пехотен взвод от Северна Македония и танков взвод и вертолети за непосредствена авиационна поддръжка от Гърция. Учението е планирано под ръководството на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Офицер провеждащ учението е командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов, а директор на учението е заместник-командирът на 2-ра механизирана бригада полковник Недялко Ников.

Взаимодействието на участващите военни формирования в изпълнението на задачи, характерни за съвместна отбранителна операция, ще наблюдават също генерал-адютантът на Националната гвардия на щата Масачузетс генерал-майор Гари Кииф, началникът на Генералния щаб на армията на Северна Македония генерал-лейтенант Васко Гурчиновски и началникът на Главния щаб на Сухопътните войски на Гърция генерал-лейтенант Георгиос Камбас. 

В деня за високопоставени гости на учението „Ответен удар – 2019 г.“ са поканени да присъстват президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев, народни представители, посланици, военни аташета и висши офицери от армиите на страните-участнички.

Уважаеми колеги,

Представителите на медиите, които са получили акредитация за отразяване на учението „Ответен удар – 2019 г.“, трябва да бъдат пред контролно-пропускателния пункт на Учебен полигон „Ново село“ (с. Мокрен) най-късно до 10.00 ч. на 19 юни 2019 г.
За журналистите, пътуващи от гр. София до учебен полигон „Ново село“ е осигурен транспорт. Час и място на тръгване – 05.00 ч. на 19 юни 2019 г. от площад „Александър Невски“. 
Напомняме ви, че в района на полигона ще бъдат допускани акредитирани журналисти, след представяне на лична и журналистическа карта.

Най-ново

Единична публикация

Избрани