Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Първите курсанти по киберсигурност положиха клетва да служат на родината

[post-views]
Метаданните са ахилесовата пета на вашия онлайн живот

kiberatakaПървите курсанти, които ще изучават киберсигурност във Висшето военноморско училище (ВВМУ) във Варна, положиха официално войнска клетва да служат на Родината. Обет дадоха и колегите им от другите специалности. Общият брой на курсантите, които целунаха националния флаг, е 50, от които са 22 момичета. Сред положилите клетва бяха и бъдещият випуск военни лекари.
Тържествената церемония започна с посрещане на бойното знаме на ВВМУ, а строя прие командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов. Празника уважиха висши офицери, общественици, много родители.
Войнският обет има особен смисъл и се помни до сетния дъх, посочи в обръщението си към младите хора началникът на ВВМУ флотилен адмирал проф. Боян Медникаров. По думите му полагането й е стара и свята традиция, неподвластна на времето. Медникаров допълни, че с целуването на националното знаме от бъдещите офицери ще се очаква да гарантират морския суверенитет на страната и нейната независимост, да пазят националните интереси, да спазват Конституцията и да бранят общочовешките ценности.

Най-ново

Единична публикация

Избрани