Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военнослужещи ще учат за бакалаври в спортната академия

[post-views]
Военнослужещи ще учат за бакалаври в спортната академия

НСА и Съвместното командване на специалните операции със споразумение за сътрудничество

nsaРекторът на Националната спортна академия (НСА) „Васил Левски“ проф. Николай Изов и командирът на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) генерал-майор Явор Матеев подписаха рамково споразумение за сътрудничество, с което регламентираха на по-широка основа двустранните отношения между двете институции. Договореностите в бъдещата съвместна работа обхващат дейности в областта на физическата подготовка и спортната дейност на военнослужещите от СКСО, осъществяване на учебна и развойна дейност, насочена към решаване на задачи, непосредствено свързани с физическата подготовка и спортната дейност в Българската армия в направления като преподавателската дейност, разработването на модели, програми и методики за физическа подготовка на военнослужещите и научните изследвания в областта на физическата подготовка и спорта в СКСО. Един от основните акценти в ангажиментите на НСА по споразумението е да осигурява ежегоден прием на кадрови военнослужещи за обучение в бакалавърска степен, задочна форма на обучение по специалност „Бойно-приложна физическа подготовка и спорт в системата на Българската армия“.
Експерти от двете организации ще разработват модели, програми, методики, нормативи за оценка, както и проекти на вътрешноведомствени актове, касаещи подобряване на физическата подготовка на военнослужещите от различните възрастови групи.
Спортната академия ще предоставя и треньори/специалисти по военноприложни и други спортове за съдействие и помощ при конкретни потребности на Съвместното командване на специалните операции. В навечерието на честването на 77-годишнината от сформирането на Парашутната дружина и създаването на българските Сили за специални операции проф. Николай Изов поздрави генерал Матеев и пожела на всички офицери, сержанти и войници от тази стратегическа структура на Българската армия крепко здраве и повече мигове на професионална гордост и удовлетвореност от постиженията.
На събитието присъстваха и проф. Татяна Янчева, зам.- ректор по научната и международната дейност и проф. д-р Иван Мазнев, зам.-ректор по учебната работа.

Най-ново

Единична публикация

Избрани