Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ясни са съперниците на Джокович и Димитров на турнира в Белград

[post-views]
Григор Димитров е №19 в света, а Димитър Кузманов запазва 162-то си място в класацията на мъжката тенис асоциация

GRIGOR dimitrovОрганизаторът на веригата от демонстративни тенис турнири „Адриа тур“ Новак Джокович попълни състава на първото издание, което е и с участието на Григор Димитров. За състезанието в Белград на 13 и 14 юни са потвърдили присъствието си хърватите Марин Чилич и Борна Чорич. Те се присъединяват към №3 в света Доминик Тийм от Австрия,  германеца Александер Зверев и сърбите Виктор Троицки, Филип Крайинович и Душан Лайович. Един от последните трима ще бъде резерва.
Тенисистите ще бъдат разделени на две групи по четирима, които играят всеки срещу всеки в два от три сета. Следват полуфинали и финал.
Българинът Григор Димитров и Доминик Тийм бяха първите, които приеха поканата на фондацията на световния №1.  Григор вероятно ще участва и във втория турнир, който ще бъде в хърватския град Задар на 20 и 21 юни. Следващите издания са планирани в Черна гора (най-вероятно Будва) на 27 и 28 юни и в Баня Лука (Босна и Херцеговина) на 3 и 4 юли. За финал Ноле ще изиграе демонстративен мач в Сараево срещу Дамир Джумхур на 7 юли. 
В Белград мачовете ще се играят на кортовете на Джокович, близо до Калемегдан. За момента срещите ще бъдат без публика, но сърбинът се надява да средата на юни забраната да падне и трибуните да се изпълнят със зрители.
Очаква се тази седмица или в началото на следващата Григор Димитров да напусне Калифорния, където е в момента, и да се прибере в Европа, за да има време да се аклиматизира за турнира. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани