Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ВМА получи дарение от КНР за борба с COVID-19

[post-views]
ВМА получи дарение от КНР  за борба с COVID-19

2-VMA4Военномедицинската академия получи дарение на стойност от около 500 000 лв. (2 млн. китайски юана) от защитни медицински средства и материали за борба срещу COVID-19. Дарението е осъществено от Министерството на националната отбрана на Китайската народна република (КНР) по споразумение с нашето военно ведомство. 
Организацията по транспортирането от Пекин до София е извършена със съдействието на Посолството на КНР в България и активното участие на офиса на аташето по отбраната. 
Дарението е прието с благодарност от Министерството на отбраната на Република България като знак за доброто сътрудничество между двете министерства.
Във ВМА защитните и хирургическите маски, медицинските респиратори, предпазните медицински очила и щитове, медицинските непромокаеми престилки, инфузионните помпи, машините за дезинфекция и др. бяха предадени от старши полковник Лю Вейдон, аташе по отбраната на КНР. От българска страна дарението бе прието от заместник-началника на ВМА полк. доц. Димо Димов. Двамата участваха в кратка церемония по предаването и приемането на дарението.  

Най-ново

Единична публикация

Избрани