Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Открито първенство на Австралия по тенис – осминафинали при жените

[post-views]
Открито първенство на Австралия по тенис – осминафинали при жените

ashli_barti_tenisДжесика Пегюла (САЩ) достигна до първо участие на четвъртфинал в турнирите от Големия шлем, след като елиминира поставената под номер 5 Елина Свитолина (Украйна) с 6:4, 3:6, 6:4. Така Пегюла, 61-а в световната ранглиста, постигна първи успех над състезателка от топ 10 в кариерата си. Тя взе първия сет с единствен брейк в седмия гейм, а във втората част пропиля ранен пробив аванс, след което Свитолина обърна до 4:1 по пътя си към изравняването на резултата. В решаващия трети сет украинката навакса изоставане от 1:4, но при 3:4 допусна нов пробив и това се оказа ключово.

На четвъртфиналите тя ще се изправи срещу сънародничката си и номер 22 в схемата Дженифър Брейди, който отстрани 28-ата поставена Дона Векич (Хърватия) с 6:1, 7:5. Брейди поведе с 4:0 само за 16 минути срещу Векич, която завърши първия сет с 20 непредизвикани грешки и едва 3 печеливши удара. След като взе първия гейм във втората част, хърватката поиска медицински таймаут заради проблем с вече превързаното й коляно. В последствие тя оказа по-съществена съпротива, но към края се поумори, а Брейди взе 11 от последните 12 разигравания, за да триумфира.

Ашли Барти се класира за четвъртфиналната фаза на Откритото първенство на Австралия, след като надви с лекота американката Шелби Роджърс с 6:3, 6:4 след само 70 минути игра.

Световната номер 1 от Австралия реализира един пробив в четвъртия гейм, след който успя да поеме контрола върху събитията на корта и да поведе в сетовете. Във втората част тя дръпна с 5:1 след два брейка, като американката успя да върне единият от двата пробива, но нямаше сили за нещо повече и така представителката на домакините достигна за втори пореден път до 1/4-финалите на домашния турнир от Големия шлем, при това без да загуби сет.

Там тя ще играе с номер 25 в схемата Каролина Мухова. Чехкинята се справи с белгийката Елизе Мертенс след 7:6 (5), 7:5. Мухова, която в предишния кръг елиминира сънародничката си Каролина Плишкова, достигна за първи път четвъртфиналите в Мелбърн и за втори в Шлема след този на Уимбълдън през 2019.

Най-ново

Единична публикация

Избрани