Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Съвместното командване на силите ще има нов командир

[post-views]
Напрегната и динамична година отчете годишният анализ на Съвместното командване на силите

Предлагат генерал-лейтенант Любчо Тодоров за съветник на президента Радев

Съвместното командване на силите ще има нов командир

Правителството реши да предложи на президента да издаде указ, с който да освободи генерал-лейтенант Любчо Тодоров от длъжността „Командващ на Съвместното командване на силите” и да го назначи на длъжността „Съветник на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност”, считано от 01.09.2021 г. Това съобщиха от Министерския съвет вчера.

Правителството предлага също така на президента да издаде указ, с който да освободи бригаден генерал Валери Цолов от длъжността „Заместник-командир на Сухопътните войски”, да го назначи на длъжността „Командир на Съвместното командване на силите” и го удостои с висше офицерско звание „генерал-майор”, считано от 01.09.2021 г.

Бригаден генерал Васил Лазаров е предложен за освобождаване от длъжността „Съветник на Върховния главнокомандващ на Въоръжените сили по военната сигурност” и за назначаване на длъжността „Заместник-командир на Съвместното командване на силите”, считано от 01.09.2021 г.

Бригаден генерал Николай Караиванов е предложен за освобождаване от длъжността „Началник на щаба на Сухопътните войски” и за назначаване на длъжността „Заместник-командир на Сухопътните войски”, считано от 01.09.2021 г.

Министерският съвет прие също решение, с което предлага на президента да издаде указ за назначаването на бригаден генерал Васил Събински на длъжността „Командир на Командване за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана”, считано от 01.09.2021 г. Правителството предлага на президента да издаде указ, с който да назначи полковник Тодор Тодоров на длъжността „Командир на Командване за логистична поддръжка” и го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал”, считано от 01.09.2021 г.

Най-ново

Единична публикация

Избрани