Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ISW: Украйна разби цяла руска армия под Изюм

[post-views]
ISW: Украйна разби цяла руска армия под Изюм

Почти цялата 35-та общовойскова армия на Русия е унищожена в Изюм заради некомпетентни командири. Окупаторите няколко пъти неуспешно са щурмували града.

Това съобщи Институтът за изследване на войната (ISW).

Отбелязва се, че армията на окупатора не разполага с подходяща медицинска помощ. Руските медици извършват прекомерен брой ампутации поради липсата на медицинско оборудване в руското Министерство на отбраната.

Всъщност това допринася за деморализацията и нарастващия отказ на руските войници да се върнат на фронтовата линия.

Руските сили погрешно вярват в собствените си успехи, което позволява на украинските защитници да нанасят големи загуби на нищо неподозиращите чеченски части.

Проруският милблогър Военкор Котьонок Z твърди, че руските сили едва ли ще успеят да пробият украинската отбрана в Лисичанск от Северодонецк чрез продължаване на фронталните атаки и противопоставяне на пресичането на река Сиверски Донецк и вероятно ще трябва да завършат настъплението от Попасна, ако се надяват да превземат Лисичанск.

Основни изводи на анализаторите на ISW:

Руските сили проведоха неуспешни нападения югоизточно и югозападно от Изюм и западно от Лиман, но е малко вероятно да напреднат значително към Славянск.

Окупаторите са постигнали незначителни успехи в източната част на Северодонецк, но украинските сили продължават локални контраатаки в и около града.

Нападателите не правят опит да щурмуват Авдийвка.

Руските сили не успяха да си върнат загубените позиции в североизточната част на Херсонска област и продължиха да защитават по-рано заетите позиции.

Руските окупационни власти започват да издават руски паспорти в Херсон и Мелитопол, въпреки че продължават да срещат обществена съпротива и партизански проукраински акции.

Напомняме, че британското разузнаване вече отбеляза, че за 100 дни война руската армия не е постигнала нито една стратегическа цел от първоначалния си план.

Източник: news.bg   

Най-ново

Единична публикация

Избрани