Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

47 военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се заклеха във вярност към Родината

[post-views]
47 военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се заклеха във вярност към Родината

       На 27.01.2023г. от 11.00 часа на площад „Свобода” в град Хасково пред се проведе ритуал по полагане на военна клетва от новоназначените военнослужещи във 2-ра Тунджанска механизирана бригада.

       В тържествена обстановка, под звуците на военни маршове, изпълнени от военния духов оркестър на  2-ра Тунджанска механизирана бригада 47 млади български жени и мъже се врекоха във вярност към Род и Родина.

Командира на 2 механизирана бригада – бригаден генерал Станимир Христов прие строя от командващия клетвата майор  Иван БОНЕВ и поздрави военнослужещите.

В словото си командира на бригадата приветства младите войници и техните близки и им напомни за святостта на този незабравим ден.

47 военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се заклеха във вярност към Родината

„…… ден в който спазвайки традицията, целувайки нашата светиня – бойното знаме на 2 Тунджанска механизирана бригада и произнасяйки съдбовните думи „Заклех се!” ще се вречете в безпрекословна вярност и служба на Родината ни, вярна служба в името на България.

    Положилите военна клетва войници бяха поздравени от командира на бригадата  за техния избор на една от най-висшите професии, тази на българския войник. Бригаден генерал Станимир Христов им пожела здраве, щастие, увереност в собствените сили и успех в службата!

           С поздравителен адрес Министъра на отбраната на Република България господин Димитър Стоянов отправи своите сърдечни поздрави към новоназначените военнослужещи и им пожела успешно да изпълняват войнския си дълг, да бъдат гордост за своите командири и да радват семействата и близките си.

            На тържествения ритуал по полагане на военна клетва присъстваха архиерейския наместник на Хасковската духовна околия отец Георги Тодев, който отслужи  Молебен за здраве и благоденствие, кмета но община Хасково господин Станислав Дечев, заместник-областния управител на Област Хасково господин Мартин Узунов, генерал-лейтенант от резерва Стефан Василев, полковник от резерва Недялко Ников, Заместник-командира по логистичното осигуряване на 2 механизирана бригада полковник Галин Каракоев, командири на военни формирования от състава на 2 механизирана бригада и гарнизон Хасково, представители на СОСЗР, роднини и близки на положилите военна клетва военнослужещи.

              Бригаден генерал Станимир Христов и полковник Галин Каракоев връчиха  свидетелство на положилите военна клетва военнослужещи за да им напомня за святостта на този тържествен ден, а на кмета на община Хасково господин Станислав Дечев, заместник-областния управител на Област Хасково господин Мартин Узунов, генерал-лейтенант от резерва Стефан Василев и полковник от резерва Недялко Ников, командирът на 2 Тунджанска механизирана бригада връчи грамота за ползотворно сътрудничество и подкрепа към военнослужещите от бригадата.

    Ритуалът завърши с поднасяне на венец пред паметника на „Незнайния войн” и преминаване в тържествен марш.

Източник: 2-ра Тунджанска механизирана бригада

Най-ново

Единична публикация

Избрани